You are hereZarzuela

Zarzuela


Zarzuela
 er en fantastisk og enkel fiskegryte fra Katalonia-kysten. Jeg har spist den i Collioure, en utrolig hyggelig fransk badeby ved grensen til Spania.

  • 4 tomater 
  • 2 løk, finhakket 
  • 1/2 fennikel i skiver

Fres disse ingrediensene i 1/2 dl olivenolje til alt er mykt. Mos med en stavmikser. Bland så miksen med disse ingrediensene:

  • 1 glass hvitvin 
  • 6 cl hvit rom eller Pastis 
  • 3 hvitløksfedd, finhakket 
  • 3 ss finhakket persille 
  • 3 dl fiskekraft (vann og en halv fiskebuljongterning kan brukes) 
  • Salt og pepper 
  • Noen tråder safran (må ikke...)

Kok i 10 minutter og tilsett 700 g fisk, gjerne breiflabbfilet, kveite eller annen hvit fisk. Tilsett sjøkreps, blåskjell, store reker og noen biter blekksprut (eventuelt) og kok i 5 minutter. Ta ut skalldyrene og legg på en tallerken. Legg fisken i en ildfast form. Kok inn sausen i 10 minutter og hell over. Sett formen i ovnen ved 240 grader i 30 minutter. Ta så formen ut av ovnen og legg i skalldyrene. Press saften av en halv sitron over retten, og pynt med litt hakket persille.

Server med ris eller potetmos, eller bare med godt brød.

Har du ikke Pastis? Knus en halv teskje med anisfrø i stedet for. Men når vi er inne på pastis, vil jeg slå et slag for denne fantastiske drikken. Bland med iskaldt vann og isbiter.

Denne oppskriften er skrevet av Helle Øder Valebrokk. Helle har også en egen blogg med masse herlige oppskrifter: http://hellevalebrokk.blogspot.no/

Annonser