You are hereTour de France 2014

Tour de France 2014


Tour de FranceTour de France 2014 starter 5 Juli i Leeds.

Her kommer det etterhvert mer informasjon om Tour de France 2014. Hittil vet vi kun at de tre første etappene vil være i England.

Tour de France er en folkefest uten like og det er en opplevelse både for de sportsinteresserte og for de som kanskje ikke er like interessert i hvem som vinner.

I tillegg til syklistene er det et enormt apparat som turnerer landet - sponsorbiler, media og støtteapparatet til syklistene skal også med. Når man står langs løypa kommer sponsorbilene først - dette er et show hvor hver bedrift prøver å overgå den neste.

Hvis du skal se Tour de France må du velge deg et sted langs løypa og finne en plass. Veier stenges noen timer før start så det lønner seg å være tidlig ute. Langs de mest populære traseene er det mange om plassen og de ivrigste camper et par dager i forveien for å sikre seg plass. Dette gjelder i all hovedsak i de værste oppoverbakkene. Start- og mål-byene har alltid store arrangementer, hvis det er mindre byer som er start/mål-byer er dette en skikkelig begivenhet og det er full fest i byen kvelden før og etter. Men det kan være vanskelig å finne overnatting, så bestill hotell i god tid i forveien. Et alternativ er å velge seg en av de mindre landsbyene langs en etappe. Lokalbefolkningen setter seg gjerne til rette og følger med på en bar/restaurant og går ut og heier når det nærmer seg. Flere reiseselskaper tilbyr spesiallagde turer hvor man får se flere etapper - dette kan være et godt alternativ for de sykkelinteresserte.

Uansett hvordan du måtte velge å reise så er dette garantert en opplevelse du ikke vil glemme.

Etapper

5. Juli Etappe 1 - Leeds – Harrogate

6. Juli Etappe 2 - York – Sheffield

7 July Etappe 3 - Cambridge – London

 

Annonser