You are hereToulon

Toulon


En av de større byene langs rivieraen er Toulon, med sine 160.000 innbygger (rundt 500.000 om man tar med forsteder). I forhold til sine nabobyer er det relativt få turister som legger ferien sin til Toulon, men byen har absolutt mye å by på. 

Med sin strategiske beliggenhet har Toulon lenge vært hovedbasen for den franske marinen. Under den andre verdenskrig senket franskmennene sin egen flåte utenfor Toulon for å hindre at den falt i tyske hender. Resten av byen ble senere kraftig rammet av et alliert bombeangrep, spesielt havnen ble ødelagt. 

 

Gamlebyen

Mellom havnen og gatene Boulevard de Strasbourg og Cours Lafayette ligger gamlebyen. Her er det trange gågater med små butikker og trivlige plasser med fontener og sjarmerende restauranter. Området var tidligere forfallent, men de siste årene har det våknet til liv og i dag fremstår det som et veldig hyggelig område.  I dette området ligger en flott katedralen. Det er også et stort marked hver morgen i Cours Lafayette.  

 

Le Mourillon - Strender

Like øst for Toulon lå tidligere en liten fiskerlandsby, Le Mourillon. Området er forlengst slukt av Toulon, men har beholdt noe av sin særegenhet. Her ligger det blandt annet et festning fra 1500-tallet, Fort Saint Louis. Her ligger også byens strender. Strendene ble konstruert og bygget på 70-tallet og er veldig populære blandt byens innbyggere.

 

Mont Feron

Bak Toulon stiger fjellet Mont Feron opp 584 meter over havet. For de som ikke har høydeskrekk er taubanen opp til toppen absolutt noe man må få med seg. Herfra har man fantastisk utsikt over Toulon og området rundt. Det er også mulig å kjøre opp (eller gå for de virkelig spreke). Taubanen starter et lite stykke nord for sentrum i Boulevard Amiral Jean Vence. 

 

Marinemuseet (Musee Nationale de la Marine)

Ved inngangen til arsenalet ligger det et lite museum tilegnet marinens historie. Det kan nok sies å være for spesielt interesserte, men det er en del fine modeller av gamle skip og inngangen er veldig stilig. 

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser