You are hereSalon de Provence

Salon de Provence


Et storslaget sloSlottet i Salon de Provencett ruver over de smale gatene i gamlebyen i Salon de Provence. Veldig Provencalsk stemning innenfor bymurene, mens byen er betydelig mer moderne rett på utsiden. I tillegg til å være en veldig hyggelig by er det et perfekt utgangspunkt for å se resten av Provence. I 1547 flyttet Nostradamous til byen og det var her han skrev sine kjente profetier. Huset der han og familien hans bodde er i dag et museum.

Château de l'Empéri
Slottet Château de l'Empéri er den største attraksjonen i Salon. Slottet ble stygt skadet under jordskjelvet 1909, men er nydelig restaurert. Slottet er åpent for publikum, og hver sommer i månedsskifte juli-august er det en kammermusikkfestival hvor scenen er i slottsparken. 

Fontaine Moussue
Rett utenfor inngangen til gamlebyen, Porte de l'Horloge, er det en fontene fra 1600-tallet. På fontenen har det begynt å vokse mose som gir den en soppaktig fassong.

Savon De Marseille
Marseilles velkjente såpe, Savon De Marseille, produseres  både i Marseille og i Salon de Provence. Marius Fabres såpefabrikk produserer fortsatt såpe på den gamle måten, og det er åpent for besøk med et lite utsalg. Marius Fabre holder til like ved togstasjonen et lite stykke øst for gamlebyen.

Restauranter i Salon de Provence
L'endroit ligger rett ved slottet og serverer veldig gode franske retter til en overkommerlig pris - anbefales. Hvis du er glad i pannekaker (crêpes) så er Un Coin de Salon, som ligger langs rue de l’Horloge, stedet å gå. 

Overnatting
Grand Hotel de la Poste ligger veldig sentralt, rett ved Fontaine Moussue. Et trivelig hotell med grei standard og gode priser. 2-3 km øst for sentrum ligger Mas de Lure. Et sjarmerende bed and breakfast i typisk provencalsk landlig stil. Her er det stille og rolig, man kan slappe av ved bassengkanten og nye god mat. 

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser