You are hereSaint Tropez

Saint Tropez


Utsikt over St Tropez

Brigitte Bardot gjorBåt i havna i St Tropezde den lille fiskerlandsbyen St Tropez verdenskjent med filmen "Og Gud skapte kvinnen" i 1956. Om sommeren fylles byen av velstående fra hele verden. I havna kommer luksusyachtene inn på ettermiddagen, og skuelyste samler seg i håp om å se en kjendis.

Men selv med et rykte som festby for de rike og berømte, så har byen klart å holde på sin sjarm og besøker man St Tropez utenfor sesongen så er det er rolig liten fransk småby.

 

Komme seg til St Tropez

Det er en hovedvei som går inn til sentrum, i høysesongen kan det bli endeløse køer på denne veien, og det kan ta et par timer å kjøre de siste kilometerene inn til sentrum. Et alternativ til lange bilkøer er båt.

Det går båter fra St Maxime, i høysesongen går de hvert 20 minutt om dagen. Dette er mye raskere enn å skulle kjøre ut til St Tropez (se mer her: http://www.bateauxverts.com/navettes/saint-tropez-sainte-maxime/).

Det går også båter fra St Rafael (se mer her: http://www.bateauxsaintraphael.com/)

StrenderSaint Tropez

Det er to områder med strender rett utenfor byen. Den ene ligger vest for byen, der man kjører inn. Disse strendene blir kallt Plages de St Tropez, men dette er ikke de velkjente strendene man hører om.

De største strendene ligger et lite stykke sør-øst for sentrum og kalles Plages de Pampelonne. Strendene strekker seg ca 5 km og er delt inn i mange mindre seksjoner, med egne hoteller, solsenger, restauranter og utesteder. De mest kjente strendene er kanskje Tahiti, Nikki Beach, Aqua Club og Club 55.

Voiles de Saint-Tropez

I månedsskifte september-oktober arrangeres det hvert år en stor regatta. Dette er en stor begivenhet og man får se noen vakre seilskuter om man er heldig og er i St Tropez når det arrangeres.

Citadel - Festningen

Rett øst for byen ligger det en festning på en liten høyde. Festningen stammer fra begynnelsen av 1600-tallet, og det er også et museum der. Fra festningen har man flott utsikt utover byen, og utsikten i seg selv er absolutt verdt turen opp. 

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser