You are herePerpignan

Perpignan


Perpignan

Perpignan er med sin strategiske plassering nesten så langt syd det er mulig å komme i Frankrike, en by med lange tradisjoner. Allerede for flere tusen år siden var området bebodd av et iberisk folkeslag, og byen var under innflytelse av romerne i mange år, som også hadde sin regionale administrasjon i byen.

Første gang byen omtales med sitt nåværende navn, Perpignan, er i begynnelsen av 900-tallet, i et skjøte hvor biskopen i området kjøper et stykke land, og rundt år 1000 gjennomgikk byen en rivende utvikling, og det ble bygget både slott, sykehus, og ikke minst den berømte Saint Jean Le Vieux kirken. Slottet er i dag borte, men kirken finnes fortsatt og er et populært turistmål, sammen med katedralen i byen.

Etterhvert fikk også det franske aristokrati øynene opp for denne perlen av en by på Frankrikes sydøstlige kyst, og flere franske konger bodde og regjerte i byen i tidlig middelalder.

Når man besøker Perpignan er det vanskelig å ikke la seg merke av de mange kulturelle innslagene byen har å by på, ikke minst med spanske islett, noe som kommer av Perpignans nære beliggenhet til Spania. Faktisk var byen under spansk herredømme i mange år, og den var hovedstad i kongeriket Mallorca i perioden 1276 til 1344, en periode som også regnes som byens glansperiode. Folketallet ble firedoblet, Saint Jean Baptise katedralen ble bygget, det samme med kongepalasset Palais des Rois de Majorque.

Dette mangfoldet av ytre kulturelle påvirkninger har gitt byen mange arkitektoniske perler man kan besøke, de allerede nevnte kirkene og palassene, men også borgen Castillet og vingårdene i området anbefales en visitt.

Besøker man Perpignan om våren eller tidlig i sommerperioden, er det flere festivaler i byen, blant annet Confrontation Filmfestival, hvor det presenteres filmer fra mange kategorier, ofte med innslag fra katalanske filmprodusenter.

Foto: Jonas Bille

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser