You are hereNice

Nice


Stranden og Promenade des Anglais

Nice er den nest største byen i Provence (etter Marseille) og etter Paris er den også den mest besøkte byen i Frankrike, med hele 4 millioner turister hvert år. Ikke rart innbyggerne der er bedre i engelsk enn i mange andre byer i Provence.

Nice er kjent for sin Promenade, Promenade des Anglais, som ligger langs stranden og nedentil Nice down-town. Her er det mye liv med turistbutikker, restauranter og barer langs hele promenaden. Stranden i Nice myldrer også av liv! Den lange stranden gir plass til mange, det er også mange strandsenger, strandbarer og diverse strand og vann-leker.

Om sommeren er Nice full av liv! Med masse restauranter, barer og hoteller. Nice er faktisk byen med nest flest hoteller og sovekapasitet i Frankrike. Man kan se på Nice som en liten storby hvor det myldrer av språkskolestudenter, turister og franskmenn. Hovedgaten i Nice down-town er full av shoppingmuligheter, med mange av de internasjonale store kleskjedene, samt de franske kjente kjedene og ikke minst artige små-butikker hvor man kan finne noen ordentlige skatter. Mange koselig uterestauranter og barer er det også langs gågaten, hvor man kan sette seg ned å se på livet. Blir man lei av varmen, kan man traske ned til stranden som ligger et lite steinkast unna.

Colline de Château

Slottet, Le Château, ligger på enden av Promenade des Anglais, og er en vakker festning som ligger på en høyde som det absolutt er verdt å gå opp. Fra gågaten og opp er det en masse steintrapper man går opp, bakken (Colline de Château) er dekorert med fine blomster og vekster og ikke minst nydelige vannfall. Festningen man kommer opp til er flott, men det er utsikten folk flest kommer for å se. Man får en fantastisk utsikt over Nice by og strandpromenaden, samt havnen som ligger på andre siden av høyden.

Gamlebyen (Vieux Nice)

KonGamlebyen i Nicetrasten man opplever når man går inn i den gamle bydelen i Nice er enorm. Her åpner det seg et mylder av små gangveier, plasser og ikke minst en uendelighet av restauranter. På Course Saleya ligger byens hovedmarked. Her selges blomster, frukter, grønnsaker, kjøtt, fisk, ost osv. og det er en opplevelse i seg selv å vandre gjennom markedet. Det er åpent hver dag frem til lunsj. Bortsett fra mandager, da er det bruktmarked. Når markedet pakker ned åpner restaurantene, og i dette området er det nok av dem.

Promenade des Anglais og stranden

Havnepromenaden i Nice med sine palmer er blitt selve symbolet på rivieraen. Langs promenaden ligger flere overdådige bygg fra begynnelsen av 1900-tallet og slutten av 1800-tallet. Mest kjent er kanskje Negresco Hôtel fra 1912. Hvis man ønsker å se innsiden er man nødt til å spise eller overnatte her – og det kan bli en dyr affære.

På nedsiden av promenaden ligger strendene, dette er steinstrender. Store deler av stranden er privatisert og man må leie solsenger for å bruke dem, men det er også noen deler som er åpne for alle.

Matisse og Chagal-museene

Nord for sentrum, i området Cimiez ligger det to kjente museer. Musée Matisse er det absolutt mest interessante av dem. Matisse bodde og jobbet mye i Nice, museet har en god samling verker, og ligger veldig fint til. Se mer på museets hjemmeside. Matisse bodde selv like ved der museet ligger i et leilighetshotell - Villa Regina.

Chagal-museet ligger mellom Matisse sitt museum og sentrum. Det er et lite museum, med ca 15 malerier, men det er absolutt verdt en tur for de kunstinteresserte. Alle bildene er bibelske motiver. Museets nettsider, som kun er på fransk: http://www.musees-nationaux-alpesmaritimes.fr/chagall/

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser