You are hereNarbonne

Narbonne


Narbonne

Narbonne, eller “Narbo”, som lokalbefolkningen ofte kaller byen, ligger idyllisk til i de sydlige deler av Frankrike, midt i regionen Languedoc-Roussillon, 849 kilometer fra Paris. Byen ble grunnlagt så tidlig som år 118 før Kristus, og har siden den gang vært et viktig knutepunkt frem til middelalderen da havneaktivetetene gikk betraktelig ned, ikke minst på grunn av svartedauen som herjet i europa. På 1500-tallet bestemte innbyggerne i byen seg for igjen å bli et viktig handelsknutepunkt og ryddet elven Aude, slik at byen igjen fikk forbindelse med Middelhavet.

Har man først tatt turen til Narbonne, er det et vell av severdigheter man kan besøke. Man kan besøke katedralen, St-Just, man kan spasere langs den gamle romerske veien Via Domitia eller besøke Horreum, romernes gamle underjordiske depot.

Liker man å handle er hallene i Narbonne virkelig verdt et besøk, men man bør være tidlig ute. De åpner normalt klokken sju om morgenen, og stenger tidlig om ettermiddagen. Til gjengjeld er de åpne alle ukens dager, søndag inkludert.

Etter en hektisk formiddag i hallene, kan det kanskje friste med en spasertur i de små trange gatene i byen, eller kanskje en dukkert, hvis det blir for varmt. Da kan man velge mellom det utendørs svømmeanlegget Espace de Liberté, eller ta turen til Narbonne Plage, som ligger knapt 15 kilometer fra byens sentrum. Her venter en fantastisk sandstrand og Middelhavets asurblåe vann. Vil man mer enn bare bade, anbefales det å ta turen til Port la Nouvelle, en hyggelig liten havneby 25 kilometer syd for Narbonne, hvor det er fine muligheter for fiske, surfing, dykking og seilas.

Spisesteder vrimler det av i Narbonne, og man kan velge og vrake mellom alt fra stilfulle små cafeer med tradisjonell fransk cuisine til moderne restauranter med internasjonalt tilsnitt. Som de fleste andre steder i Frankrike anbefales det å prøve ut det lokale kjøkken, og ikke minst de lokale vinene. Spesielt vinene fra vingården L’Hospitalet får mye ros, og man kan også besøke selve vingården for prøvesmaking, hvis man skulle ha lyst til det.

Har man barn med på turen er det mengder av aktiviteter også for dem. Spesielle familiebadestrender og hoteller, og en spennende dyrepark, hvor man selv kjører rundt i egen bil for å se de afrikanske dyrene, hvoretter man fortsetter til fots. En ypperlig anledning til å medbringe piknik-kurven og virkelig gå på oppdagelsesferd. Har man ikke egen bil kan man leie en i Narbonne, og har man først gjort det, bør man virkelig også utforske distriktene rundt byen og besøke noen av de mange borgene og slottene som finnes det. Carcassonne med sin godt bevarte middelalderborg er en av Frankrikes mest besøkte severdighet, det samme med klosteret i Frontfroide. En kjøretur langs kysten ned til Collioure og grensen mot Spania er også en legendarisk vakker tur i storslått terreng, vær imidlertid forberedt på noe trafikk i høysesongen.

Foto: Benh LIEU SONG

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser