You are hereMontpellier

Montpellier


Montpellier

Mange bruker Montpellier som utgangspunkt for reiser rundt omkring i syd-Frankrike, blant annet Rivieraen og Languedoc-Roussillonområdet, men stadig fler får nå også øynene opp for hvilke fantastiske opplevelser som man kan få, uten å reise alt for langt ut av området. Montpellier er opprinnelig en tradisjonell gammel middelhavsby, med masser av eksotisk atmosfære. Spesielt hvis man avlegger den gamle bydelen et besøk, hvor det er en livlig stemning blant mer enn 500 år gamle hus og bygninger. Mange velger å starte ved Place de la Comedie, hvor byens flotte operahus og teater ligger, for så å fortsette gjennom Rue de la Loge og Place Jean Jaures, hvor det på dagtid er et stort fargerikt marked med alt hva hjertet måtte begjære av frukt, forskjellige kjøttslag, smykker og tekstiler. Om kvelden domineres området av kafeer, restauranter og en myriade av små hyggelige fortauskafeer.

Liker man å handle er det mange muligheter i Montpellier, og søker man inn i sidegatene, særlig i den eldre bydelen, er det nesten som å gå på skattejakt. Her finnes både hyggelige små egenartede butikker med alskens krimskrams, til rene moteforretninger av den typen som ikke priser varene sine, for som de sier “må du vite prisen, har du likevel ikke råd til å kjøpe det …”

Montpellier er også kjent for sine antikvitetsmarkeder, men handler man her, bør man på forhånd undersøke hva man har lov til å ta med seg ut av landet. Videre regnes Montpellier som “hovedstad” i Languedoc-Roussillon-området, som er kjent for sine gode viner, så også her finnes det muligheter for noen fine, og spesielle, souvernirer med hjem. Mange steder kan man også delta på vinsmaking, noe som kan gi en opplevelse for livet.

Av severdigheter i Monpelliere er det mer enn nok å velge i mellom. Blant annet finnes et av Frankrikes største museer her, Fabre Museum, med en imponerende samling malerier fra 1600-tallet, til og med 1800-tallet. Man finner også Frankrikes eldste botaniske have her, Jardin de Plantes, og katedralene Notre Dame des Tables og Saint Pierre troner stolte i byen. Disse imponerende byggverkene var også de eneste som ble skånet under religionskrigene, og er så absolutt verdt et besøk.

For de litt mer modige finnes Musée d’Anatomie, et museum med mengder av anatomiske utstillingsobjekter verdt å se, men dette museet frarådes barn og personer generelt som ikke har et forhold til menneskekroppen. Da anbefales heller Aquarium Mare Nostrum, et enormt akvarium at moderne kvalitet.

Montpellier er ikke noen dedikert badeby, men det finnes flere strender i umiddelbar nærhet. Mange av disse er perfekte for familier med barn, ikke minst på grunn av at de er langgrunne og uten strømninger. Ønsker man smaken av litt jetsetliv, er veien kort til Rivieraen, med alt hva den har å by på av glitter og glamour.

Leier man seg en bil, kan man hurtig og enkelt komme rundt i hele det sjarmerende Montpellierdistriktet, hvor det finnes utallige vinmarker, fruktplantasjer og billedskjønne landsbyer, hvor det virker som om tiden har stått stille i århundrer.

Foto: Wolfgang Staudt

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser