You are hereMèze

Mèze


Meze

På nordsiMezeden av saltvannsinnsjøen Étang de Thau ligger Meze. Med sine rundt 10.000 innbyggere og relativt få turister er dette en rolig og avslappende by. Siden den ikke ligger rett ved sjøen, men ved innsjøen, har byen vært ganske skjermet for turister. Som de fleste andre byer langs Étang de Thau livnærer byen seg på sjømat og da i hovedsak blåskjell og østers. Mèze er et flott alternativ til de som ønsker seg en roligere atmosfære enn man finner langs kysten og det er også et fint å stoppe for en blåskjelllunsj.

Byen er bygget omkring den gamle fiskerhavna. Det er to fine strender i byen og en rekke restauranter som serverer lokal sjømat til en god pris.

Er du her om sommeren kan du være heldig å få med deg en forestilling i den smått absurde lokale sporten vann-dysting (joute nautique). Dette minner om vanlig dysting, som er sporten hvor to riddere rir mot hverandre med lanse og prøver å dytte motstanderen av hesten. Her bruker man da båter istedenfor hester.

Spise

Det ligger en rekke restauranter i byen, de fleste mot vannet. Familiedrevne Chez Lolo, som ligger langs Chemin d’Etang kan absolutt anbefales. Her serverer de kun østers og blåskjell.

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser