You are hereMenton

Menton


Menton

På grensen mot Italia ligger Menton. En betydelig roligere by enn sine naboer i vest - Cannes, Nice og Monaco. Menton ligger godt beskyttet av Alpene som gjør at kalde vinder fra nord ikke når byen. Derfor er det et varmere klima her enn langs resten av rivieraen.

Gamlebyen i Menton klamrer seg fast til en klippe, med bygninger tett i tett og smale smug som sniker seg mellom dem. Vest for klippen ligger den moderne bydelen. Både øst og vest for gamlebyen er det fine strender. Strendene i vest er rullesteinstrender, mens det er sandstrender øst for gamlebyen.
 

Sitronfestival - Fête du Citron

MFete du Citronenton er Europas største produsent av sitroner og det fortjener en fest. Siden 1929 har de i februar arrangert en stor festival til ære for sitroner og appelsiner. Store figurer blir laget av sitrusfrukter i henhold til et felles tema.
 

Botanisk hage (Jardin botanique exotique du Val Rahmeh)

Noen hundre meter øst for sentrum ligger Mentons botaniske hage. Hagene er flott bygget opp med en rekke eksotiske planter og en dam med liljer. Hagene er absolutt verdt et besøk om man har tid.
 

Jean Coucteau Museet

Nede ved havna ligger et museum tilegnet Jean Coucteaus kunst. Dagens museum ble åpnet i november 2011, og fremstår som et veldig moderne byggverk. Jean Coucteau var en fransk multikunstner som tilbrakte mye tid i Menton. Jean Coucteau har også utsmykket bryllupssalen (La Salle de Mariages) i Mentons rådhus, som det er mulig å besøke.
 

Overnatting i Menton

La Petite Maison er et sjarmerende bed and breakfast i gamlebyen i Menton. Det kan absolutt anbefales. http://www.lapetitemaison-menton.com

Hotel Napoleon ligger rett ved stranden og er ypperlig hvis man er på badeferie. God standard til greie priser. http://www.napoleon-menton.com/uk/

Foto: Berthold WernerSaskia Heijltjes

 

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser