You are hereHvordan komme seg til Sør-Frankrike

Hvordan komme seg til Sør-Frankrike


 

Provence har lenge vært et attraktivt reisemål og det er følgelig enkelt å reise nedover. Fra Oslo går det daglige flyvninger til Nice. I de siste årene har det dessuten åpnet flere ruter fra andre norske byer, og ikke minst til andre byer i Sør-Frankrike. (Denne artikkelen inneholder sponsede lenker.)

Nice
Flyplassen i Nice er etter de to flyplassene i Paris, Frankrikes tredje største flyplass. De aller fleste turister fra Norge flyr hit. Fra flyplassen går det busser til sentrum av Nice og Cannes, samt en del mindre byer i området. Fra Nice er det enkelt å reise videre, de fleste store bilutleiere har kontorer på flyplassen, og fra togstasjonen i Nice er det enkelt å ta tog for eksempel mot Marseille.

Marseille
Frankrikes nest største by har ikke store flyplassen, men det er et praktisk sted å reise. Fra tid til annen er det noen som har fly fra Norge til Marseille, oftest billigselskaper, men for tiden er det ingen. Air France har derimot mange flyvninger og om reisemålet ditt er i nærheten av Marseille sparer man raskt inn tiden det tar å mellomlande.

Toulon
Utenfor Toulon er det en liten flyplass. Ryanair fly direkte fra Rygge til Toulon to ganger i uken.

Beziers
Flyplassen i Beziers er mye brukt for turister som søker de endeløse sandstrendene langs Languedoc. Flere billigselskaper flyr hit - spesielt fra England. Ryanair har startet flyvninger hit fra Rygge.

Perpignan
Det er en liten flyplass utenfor Perpignan - det går ingen direktefly fra Norge, men det er mulig å fly hit fra Paris.

Barcelona
Det er ikke langt fra Barcelona over grensen til Frankrike, og om du planlegger å besøke de sørligste delene av Frankrike kan dette være et godt alternativ. Flyplassen Girona ligger et godt stykke nord for Barcelona og herfra er det ikke langt til for eksempel Collioure.

Tog

TGV-togene i Frankrike er utrolig raske og effektive. Hvis man vil for eksempel vil slå sammen Provence-ferien med en helg i Paris så tar toget fra Marseille til Paris litt over 3 timer. Tog kan bestilles her: http://www.tgv.com/en For lengre togturer anbefaler vi at man bestiller i forkant, mens for kortere pleier ikke det å være nødvendig. På stasjonene i de større byene snakker de engelsk, men i mindre byer kan det være de kun snakker fransk.

Annonser