You are hereCollioure

Collioure


Collioure

I begynnelsen av 190Collioure0-tallet slo maleren Henri Matisse seg ned i den lille fiskerlandsbyen Collioure, og byen ble et møtested for kunstere. Når vi i dag ankommer byen skjønner vi godt hvorfor. Denne vakre byen ligger ut mot sjøen med Pyrineene rett i bakkant. Byen ligger i den franske delen av Catalonia.

I sommermånedene strømmer turistene til byen, strendene fylles opp og det er mye liv på uterestaurantene langs havna. Selv om det er mye turisme i byen har byggestans og freding gjort at man har klart å bevare mye av sjarmen til den lille fiskelandsbyen.

15. Augustfeiring
Colliore er velkjent i Frankrike for sin 3 dager lange feiring av 15. august. Begivenheten man feirer er at man fikk tilbake levningene etter byens skyttshelgen - St. Vincent.

Kunst

På starten av 1900-tallet ble denne lille byen, og spesielt restauranten/puben Les Templiers et møtested for kunstergruppen kalt fouvistene. Blant de som var mye i området er André Derain, Georges Braque, Henri Matisse og Pablo Picasso.

I ettertid har byen satt opp markeringer rundt om i byen som viser motiver som er malt. Restauranten de møttes er fortsatt i drift: http://www.hotel-templiers.com/

Det kongelige slottet

Midt i byen ligger et enormt slott fra 1200-tallet - som heter Chateau Royal (det kongelige slottet). Dette var slottet til kongene på Mallorca på 1300-1400-tallet. I dag brukes det fra tid til annen til forskjellige arrangementer og konserter samt at det er et turistmål i seg selv. 

Strender

Byen har to hovedstrender - en steinstrand midt i sentrum og en noe roligere sandstrand litt lenger syd, på andre siden av slottet.

Overnatting

Collioure er en populær turistby og det kan lett fylles på hotellene i høysesongen. Da kan det være lurt å bestille i forkant. Her er det også enda færre parkeringsmuligheter enn i de andre kystbyene i området - så hvis du er avhengig av bil kan det være lurt å avklare med hotellet at de har parkeringsmuligheter.

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser