You are hereCassis

Cassis


Havnen i Cassis

16 kilometer øst for Marseille ligger Cassis. I starten av 1900-tallet var byen populær blandt kunstnere som Dufy, Derain, Camoin og andre fauvister. Winston Churchill reise også til Cassis og malte en del på 1920-tallet. Fra bildene deres kan man se hvordan byen var på den tiden, og den har holdt seg ganske godt.

I dag er Cassis fortsatt en liten fiskerlandby, om sommeren er byen godt besøkt av turister og mange fra Marseille og området rundt reiser hit på dagsturer. Havna er der ting skjer, med mange restauranter og cafeer.

Strender i Cassis

Hovedstranden i Cassis heter Plage de Grand Mer og ligger like syd-øst for havna.

Stranden Plage du Bestouan ligger litt vest for byen og er noe mindre.

I tillegg til disse strendene er det flere små strender hvis man beveger seg langs vikene i begge retninger fra byen. Mange av dem er lettest tilgjengelig med båt, men det er også mulig å gå til flere av dem og noen er tilgjengelig med bil. Er du heldig finner du en liten bukt helt for deg selv.

Havnen i Cassis

Calanques de Cassis

Langs kysten mellom Cassis og Marseille ligger Les Calanques. Dette er fjord-lignende landskap av kalkstein. Innerst i de små vikene eller fjordene ligger det ofte små strender. Fra havna i Cassis går det båter langs fjordene. Dette bør man få med seg om man har muligheten. Flere selskaper tilbyr turer, du finner dem enkelt på havna.

Mat og drikke

Som gammel fiskerlandsby står sjømat som regel på menyen. En av spesialitetene er Sjøpiggsvin - oursins. Sjøpiggsvinene deles i to og man skraper ut det oransje inni og legger det på brød. Noen steder får man også omelett med sjøpiggsvin. Ved siden av drikker man gjerne den gode lokale vinen Cassis. Dette er en av få steder i Provence hvor hvitvin er hovedsatningen.

Komme seg til Cassis

Det går busser fra byene rundt til Cassis. Bussene stopper litt ovenfor byen, for å slippe å kjøre helt ned, men det er kort vei ned til havna.

Togstasjonen ligger ca 3 kilometer nord for havna. Det er busser som kjører fra stasjonen og ned, om man ikke ønsker å gå.

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser