You are hereCarcassonne

Carcassonne


Carcassonne

FestningsbyCarcassonneen Carcassonne er som hentet ut av et eventyr, og det skal godt gjøres og ikke la seg imponere. Festningen er bygget i flere omganger fra ca år 200, men det meste av dagens struktur er fra 1200- og 1300-tallet. I 1849 ble det besluttet å rive hele festningen, etter at den hadde forfalt over en årrekke. Heldigvis fikk noen stoppet rivingen, og man satte i gang en storstilt restaurering.

I dag er det en levende middelalderby innenfor murene, med små butikker og restauranter. Denne delen av byen kaller man Cité de Carcassonne, på andre siden av elven ligger den nyere delen av byen: Ville Basse. Dette er en relativt stor by (ca 45.000 innbyggere).

Festival de Carcassonne

Hvert år gjennom det meste av sommeren arrangeres Festival de Carcassonne, med en rekke innslag. Se de offisielle sidene for mer informasjon: http://www.festivaldecarcassonne.fr/festival_EN.nsf/vuetitre/festivaldecarcassonne

Spise

Det er inCarcassonnegen mangel på restauranter inne i festningsbyen. Kvaliteten på disse spisestedene er dessverre noe varierende, som man kanskje kan forvente på slike områder. Men omgivelsene er gode, og det finnes unntak. I Ville Basse får man generelt mer for pengene, så det kan være et alternativ.

For en fin utsikt mot festningen kan man spise på Le Quai, som ligger langs elven på Ville Basse siden av den gamle bybroen.

Den lokale spesialiteten er Cassoulet, som er en gryterett med kjøtt og bønner, og det selger de i de fleste restauranter i Carcassonne. Dette kan være veldig godt, men det er en ganske voldsom rett å spise i varmen.

Overnatte

Det finnes noen hoteller inne i festningen, av forskjellig kvalitet. Felles for dem er at de er ganske dyre i forhold til hva man får, men utenfor sesong kan man være heldige. Det kan være et greit alternativ å bo i Ville Basse.

Vi kan anbefale Hotel du Pont Vieux, som ligger like utenfor bymurene mellom festningen og Ville Basse. Det er et sjarmerende lite hotell.

Komme seg hit

Carcassonne lCarcassonneigger langs hovedveien mellom Narbonne og Toulouse og veiene er gode. Det går også en toglinje langs samme trase. Byen har dessuten en egen flyplass hvor det kan være mulig å få innenlandsflygninger, men det er ingen som fly direkte hit fra Norge.

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser