You are hereCannes

Cannes


Cannes

Cannes er mest kjent for filmfestivalen som arrangers hvert år i mai. Men Cannes er en voksen by som har mer å by på enn film. Med sine motebutikker, fancy restauranter og ikke minst sitt casino skal det ikke være vanskelig å bruke penger i Cannes, og det kan det virke som om en del av turistene her har som mål. Men selv om deler av byen på mange måter er forbeholdt de rike og berømte er det fullt mulig for vanlig dødelige og ha en fin ferie i Cannes.

Filmfesitivalen

Siden 1946 har man arrangert filmfesitival i Cannes (første festival ble utsatt fra 1939 på grunn av krigen). Dette skjer i mai vært år, oppdatert informasjon finner du her. http://www.festival-cannes.fr/ Denne uken fylles byen av kjentfolk og paparazzi fra hele verden, og det kan være et artig skue for utenforstående. Selve fesitivalen er lukket og holdes i Palais des Festivals. Bygget ligger langs havet og det skal godt gjøres å ikke legge merke til det. Hvis du planlegger å besøke Canne under filmfestivalen, bør du være tidlig ute med å bestille hotell. Prisene stiger en del og det blir fort utsolgt.

Boulevard de la Croisette

Prominaden boulevard de la Croisette går langs stranden og her kan man vandre å titte på livet. På innsiden ligger byens fineste hoteller, mange av dem fremviser imponerende arkitektur. Her og i gatene bak er midtpunktet i Cannes og det er her det meste skjer.

Gamlebyen - Le Suquet

Vest i byen ligger den gamle bydelen. Bygningene ligger opp mot en høyde hvor det på toppen står en kirke. Dette er en typisk syd-fransk gamleby med smale gater og restauranter.

Strender

Moderne Cannes er på mange måter bygget rundt stranden Plage de la Croisette, med sine fine sandstrender som strekkers seg ut omtrent en kilometer. Stranden er delt inn i flere private strender som hører til hotellene. De fleste kan man komme inn på mot å betale litt for strandstolene. Vestover fra havnen ligger Plages du Midi, dette er også fine sandstrender og de er åpne for alle.

Spise og drikke

De mest trendy restaurantene og barene ligger i gatene bak la Croisette. Skal man virekelig slå på stortromma har restauranten La Palme d'Or, som ligger i Hotel Martinez to stjerner i Michelin-guiden. I gatene i La Suquet ligger det mange trivelige spisesteder som er noe rimeligere, og mange av dem er veldig gode.

Hoteller

Det er mange hoteller i Cannes, men allikevel kan det være vanskelig å finne rom i høysesongen. Turistkontoret som ligger i Palais des Festivals er behjelpelige med å finne rom om du skulle trenge det. Genrelt er de fineste hotellene langs la Croisette, mens man finner gode alternativer i bakgatene og lenger vest i byen.

Hotel des allees er et relativt rimelig alternativ som ligger sentralt og som blir drevet av en hyggelig sveitser: http://www.hotel-des-allees.com

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser