You are hereBéziers

Béziers


Beziers

Langs elven Orb ligger byen Béziers. Byens historie strekker seg langt tilbake i tid, og det ser man fort når man ankommer. Selv med sin relativt beskjedne størrelse (ca 70.000 innbyggere) har byen mye å tilby sine besøkende. Gamlebyen ligger rundt katedralen Cathédrale Saint-Nazaire med Orb på den ene siden og byens hovedgate, Allée Paul Riquet, på den andre siden.

Pont-Vieux
Pont-Vieux betyr den gamle broen og er en bro over Orb-elven. Utsikten herfra er flott, og broen med byen og katedralen i bakgrunnen er et yndet motiv for fotografer.

Cathédrale Saint-Nazaire
Det skal godt gjøres å ikke legge merke til denne kirken som ligger på en høyde i gamlebyen. Kirken er fra 1300-tallet og bygget i gotisk stil. Den er bygget over en eldre kirke, etter at denne ble ødelagt av korsfarere under massakeren i 1209. Fra katedralen har man får man god utsikt over Béziers og landskapet rundt byen.

Pont-canal de l'Orb
Canal du Midi krysser elven Orb i Béziers og man har bygget en vann-bro. Slik at Canal du Midi renner i en bro over elven. Broen ble bygget i 1856 og det er et fasinerende og imponerende syn. 

Plateau des Poètes
I enden av byens hovedgate, Allée Paul Riquet, ligger parken Plateau des Poètes. Dette er en forseggjort park med en rekke statuer som absolutt er verdt et besøk hvis du vil koble av i fredlige omgivelser.

Markedshallene - Les Halles
Markedshallene i Béziers er en kopi av markedshallene i Paris - Pavillon Balthard. De sto ferdige i 1897. Du finner dem ved Place Pierre Semard like nord for katedralen. Les Halles er åpne 6 - 13 men er stengt på mandager.

Feria de Béziers - Tyrefektingfestival
Hvert år i midten av august er det en 4-dagers tyrefektingfestival i Béziers. Folk strømmer til byen for å se forestillingene. Dersom du vil ha med deg dette bør du bestille overnatting tidlig.

Om masakeren i Béziers
I 1209 ble omkring 20.000 mennesker drept i Béziers. Dette var under Albigenserkorstoget som ble startet av pave Innocens III for å bekjempe Katarene som bodde i området på den tiden. Rundt om i hele Languedoc finner man festninger som Katarene brukte som forsvarsverk. 

Foto: VPE

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser