You are hereBandol

Bandol


På kirkeplassen i Bandol møtes folk for en drink før maten.

Bandol er en hyggelig liten kystby.  Her er yrende folkeliv i sommerhalvåret.  Det er mange gode serveringssteder, og rikelig med plass til å sette seg ned langs promenaden og ta pulsen på livet.

Strender

På dagStrandentid er det strandlivet som dyrkes.  Stranden Plage de Renècros ligger like vest for sentrum, og er den fineste og største stranden i byen. Her er det mulig å leie solsenger, men størstedelen av stranden er åpen for alle også de som ikke vil leie solseng. I tillegg til Plage de Renècros ligger det flere mindre strender både øst og lenger vest for sentrum.  Det er muligheter for diverse vannsport.

 

Ile de Bendor
StormannsBendorgale Paul Ricard (mannen bak pastismerket Ricard) kjøpte på 1950-tallet øya Ile de Bendor som ligger et par hundre meter utenfor Bandol. På denne øya laget han en idyllisk liten havn, et sprit og vin museum og gangveier. Det er også et par hoteller på øya med gode restauranter, som er vel verdt et besøk. På øya er det også gode muligheter for vannsport. Det går båter fra havna i Bandol hele dagen hvert kvarter i høysesongen og noe sjeldnere ellers. Se øyas offisielle hjemmeside for mer informasjon.

Se også siden om den gode Bandolvinen.

 

Relevante linker

Kulturferie.no - Bandol - En perle langs kysten i Provence

 

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser

Annonser