You are hereAvignon

Avignon


HAvignonar man tenkt seg til Provence, er det nesten obligatorisk med en tur innom den sjarmerende byen Avignon. Byen som siden tidlig middelalder har vært midtpunktet i regionen, spesielt siden den også var hovedsete for pavene som residerte der i årene 1307 til 1378, er i dag oppført på UNESCOs verdenarvsliste, ikke minst på grunn av sine mange historiske severdigheter.

Beliggende ved bredden av Rhône er det lett å la seg sjarmere av de små trange gatene, de imponerende arkitektoniske mesterverkene, og de mange restaurerte middelalderbygningene som finnes der. Spesielt Palais des Papes (Pavenes palass) er verdt et besøk, hvor man kan komme inn og ta de gamle veggmaleriene i nærmere øyesyn. Den sandstenspussede bymuren er også spesielt vakker om kvelden, da den kan beskues fra Rhônes bredd, hvor den majestetisk speiler seg i elvevannet i solnedgangen.

Besøker man byen i juli, er det muligheter til å overvære den årlige teaterfestivalen, hvor kunstnere, enkeltstående skuespillere og teatergrupper inntar byen for å sette hverandre i stevne. Her møtes både tradisjonell og utradisjonell teaterkunst både på de etablerte scenene i byen, og på gatene. Ethvert gatehjørne kan plutselig transformeres til en impulsiv teaterscene, og byen vrimler av artister, dansere, malere og pantomimekunstnere.

Det er mange overnattingsmuligheter i Avignon, og man kan bo på alt fra enkle innkvarteringer til luksuriøse hoteller. I høysesongen kan det være en god ide å forhåndsbestille, men kommer man med leiebil er det fullt mulig å finne ledige sengeplasser bare man leter litt utenfor selve byen.

Matmessig preges byen av det tradisjonelle franske kjøkkenet, men internasjonal cuisine finnes også.

Reiser man med barn til byen, finnes det flere populære lekeparker i sentrum, hvorav en av dem inneholder en stor karusell av den gode gamle typen. Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte severdigheter stenger tidlig utenfor den ordinære turistsesongen.

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser