You are hereArles

Arles


Arles

Arles er en av de eldste og historisk mest interessante byene i Provence. Den gamle bydelen er liten og det er stor tetthet av attraksjoner for de historie- og kulturinteresserte. Byen ligger langs Rhonen, like utenfor Camargue.

 

ArenaeneArles


Amfiteateret (Arenes Arles)
Midt i hjertet av byen ligger den absolutt største turistattrasksjonen i Arles - et velbevart Romersk amfiteater.  Det ble bygget i det første århundret etter kristus, rommet opptil 20.000 tilskuere. I middelalderen bygget store deler av byen inne i arenaen og brukte den som en festning. I dag arrangeres tyrefekting i arenaen, men også andre, mindre blodige, arrangementer. Dette kan være en fin mulighet til  å besøke amifiteateret, men det er også åpent for gjester når det ikke er arrangementer. Besøk www.arenes-arles.com for mer informasjon om arrangementer.

Det Romerske teateret (Theatre Antique)
Den andre store romerske attrasksjonen i byen - teateret, er dessverre ikke like godt bevart, men absolutt verdt et besøk. Teateret brukes til utendørskonserter gjennom sommerhalvåret, og er man heldig kan man se det i bruk.

Van Gogh i Arles
Selv om Vincent Van GoVan Goghgh ikke bodde i byen lenge, og på ingen måte hadde noen lykkelig tid her, så knyttes Arles til Van Gogh. Han bodde her fra februar 1888 før han flyttet til Saint-Remy mai 1889. Han malte mange av sine mest kjente malerier i og rundt byen. Ingen av hans verker er i dag i Arles, men et par av motivene han malte kan man besøke. For eksempel Espace Van Gogh, som er sykehuset hvor han bodde i etterkant av at han kuttet av seg øret. Dette er en rolig hage hvor man kan ta en kopp kaffe i fred og ro. Cafe de Van Gogh, på Place du Forum, sies å være motivet til Cafe de nuit.

Fotofestival
Den årligeRencontres d'Arles fotofestivalen Les Rencontres d'Arles er en av de mest annerkjente fotomessene i Europa. Den varer fra starten av juli til midten av september hvert år, men hovedprogrammet er i åpningsuka. Den skiller seg fra andre lignende arrangementer med at det ikke er fokus på salg av utstyr.

Spise
Arles har mye restauranter - mange på Place du Forum og i området omkring. Med mange turister er det dessverre en del turistfeller rundt om i byen - spesielt de som ligger rett ved Amfiteateret kan det være greit å styre unna.

Hoteller
Vi kan anbefale Hotel de l'Amfitheatre, som ligger et steinkast fra Amfiteateret - her får man sjarmerende rom veldig sentralt. www.hotelamphitheatre.net

Komme seg til Arles
Arles er lett tilgjengelig med tog og buss fra de fleste andre byer i området. Togstasjonen ligger like nord for sentrum. Kjører du kan det være lurt å parkere litt i utkanten av byen og ta beina fatt, da det er litt begrenset med parkering i den gamle bydelen. For eksempel er det en parkering i Av. Sixte Quentin, til venstre når man kjører inn mot byen fra hovedveien.

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser