You are hereAntibes

Antibes


Antibes

Foto: Thomas Leth-Olsen

Godt plassert mellom Nice og Cannes, ligger Antibes. En gammel gresk havneby som i dag er en av de mer glamourøse byene langs rivieraen. Stemningen er mer tilbakelent og roligere enn i nabobyene Cannes og Nice, og mange foretrekker å bo i Antibes.

Som mange av de andre byene langs rivieraen har Antibes en moderne del langs havnen, og en gammel bydel med små trange gater.

Picasso museum Antibes

Foto: Patrick Gaudin

Picasso museet

I 1946 bodde Pablo Picasso seks måneder i det gamle slottet Chateau Grimaldi. Året etter ble det laget et dedikert Picasso-museum i deler av slottet. I dag er en etasje satt av til Picassos verker og en etasje til andre moderne kunstnere med tilknytning til Antibes. Selv om Picasso-samlingen er noe begrenset og man kan se flere og mer kjente verker i andre museer, så er Chateau Grimaldi noe særeget. Her har Picasso bodd og arbeidet, bygget i seg selv har også en lang og spennende historie, og det ligger herlig til langs kysten. Dette museet bør man få med seg om man er et par dager i Antibes.

Strender

Antibes har en rekke strender på begge sider byen og mot Juan les Pins. De fleste er sandstrender, men det finnes også noen rullesteinsstrender for de som foretrekker det.

Antibes

Foto: FranceHouseHunt

Mat og drikke

Som i de fleste byer langs rivieraen florerer det med restauranter og barer i Antibes. Men kvaliteten varierer, her er noen anbefalinger.

- Bar Absinthe. Dette er en fortreffelig og snodig liten bar full av gamle absint-relaterte ting. Et ypperlig sted for å lære om absint og ta seg en drink eller to.

- Le Carnet de Bord. På denne lille restauranten kan det være vanskelig å få bord, men når man først får et bord så skjønner man hvorfor det er så populært. Maten og stemningen er fantastisk.

- Chez Helene. Hos Helene får man alltid god service og ikke minst veldig god mat. Dette er en av få vegitar-restauranter i området, men kan absolutt anbefales for alle.

- La Taille de Guêpe. Denne gode restauranten har et blomstertema og de bruker mye blomster i maten. Det er overraskende godt og vel anbefalt å prøve.

- Miam Miam. Veldig populær bland den yngre garde av lokalbefolkningen. Her serveres enkel mat som sandwitcher og hamburgere. Dette er stedet å gå om man ønsker seg rask og god mat.

Kart

Javascript is required to view this map.

Annonser