You are hereRatatoiulle

Ratatoiulle


RatatoiulleRatatoiulle er en typisk Provencalsk grønnsaksrett. Den passer godt som tilbehør til f. eks. lammekoteletter. Det er store variasjonsmuligheter, bruk gjerne andre grønnsaker enn vi foreslår - alt etter hva du har tilgjengelig, men squash og tomater må man ha med.

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 liten aubergine
  • 1 squash
  • 1 paprika
  • 5 tomater (evt en boks hakkede tomater)
  • 1-2 ss matolje
  • 1 ts herbes de provence
  • Salt og pepper
  • 1 ts sukker
  • 1 ss virgin olivenolje
  • Frisk basilikum

 

 Fremgangsmåte
Start med auberginen som skjæres i skiver og strø over rikelig med salt. Dette trekker ut eventuelle bitterstoffer. Etter en halvtimes tid: Skyll aubergineskivene og tørk dem med kjøkkenpapir før du skjærer dem i terninger.

Skold tomatene og trekk av skinnet før tomatene skjæres i terninger.

Kutt løken i små terninger og finhakk hviltøken.
Squash og paprika skjæres i terninger.

Best resultat får du om grønnsakene svisjes lett i olje hver for seg før alt blandes i en gryte som får stå og syde i ca 30 minutter.

Rett før servering tilsettes 1 ts sukker og litt god olivenolje. Smak til. Strø gjerne over litt hakket basilikum til slutt.

Annonser