You are hereLammekoteletter Provence

Lammekoteletter Provence


Lammekoteletter

Lam og Provencalske urter er en av de beste smakskombinasjonene man finner. Mette Lindgren har gitt oss denne nydelige oppskriften på lammekoteletter. Hun driver også sin egen matblogg, hvor du kan finne flere smakfulle oppskrifter: www.myfoodpassion.net

Ingredienser

  • 8 lammekoteletter
  • 4 hvitløksfedd
  • 1/2 sitron (saften)
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss fersk rosmarin (hakket)
  • 1 ss fersk timian (hakket)
  • 1 ts havsalt flak (jeg bruker maldon)

Fremgangsmåte

Del hvitløksfeddene i to.
Knus hvitløken sammen med salt og urter i en mortel.  Hell på olje og sitronsaft.
Rør alt godt sammen. Gni blandingen godt inn på lammekotelettene. La dem marinere i ca 30 min.
Stek kotelettene i en stekepanne med like deler smør og olje, eller stek dem på grillen.

Poteter med parmesan

Ingredienser

  • ca 800 g kokefaste poteter
  • 3 ss olivenolje
  • Havsalt flak (maldon)
  • 50 g revet parmesan ost

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrell og skjær potetene i båter. (ikke for tynne)
Ha dem i en bolle eller skål og helle på 1-2 ss olivenolje. Rist på bollen slik at alle potetene blir dekket med olje.
Hell i ildfast en stor form og strø over havsalt og pepper.
Stek til nesten møre og brune. Ta ut formen og strø over revet parmesan ost.
Stek videre ca 5 min til osten er smeltet og blitt sprø.

Som saus kan du for eksempel bruke Toros Provence lammesjy.

Annonser